Adatok:

Név: Tintér Gabriella
Szül. hely, idő: Kisvárda, 1984. 11. 13.
Lakcím: 2071 Páty, Kodály Zoltán u. 7.
Tel.szám: 0630/490- 9901
E-mail: tintig@freemail.hu

Iskolák:

 • Nyíregyházi Főiskola (ének- zene, népzene tanári szak)
 • Váci Zeneművészeti Konzervatórium
 • Ortutay Gyula Ált. Isk.

Munkahelyek:

 • Apor Vilmos Tanítóképző Főiskolán (népi ének)
 • Prelúdium Zeneiskola, Bicske (népi ének)
 • Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Keszthely (népi ének)
 • Bocskai István Magyar-Német Két tanítási nyelvű Általános Iskola
 • Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Biatorbágy (népi ének)

Zenekarok:

 • Somnakaj Zenekar
 • Szeret Zenekar
 • Oláh Gipsy Beats
 • Tint’ Íz Band
 • Lajkó Félix és a Folk

Eddigi sikereim: 

 • 2002-ben én képviselhettem Magyarországot a Prágai Folklór Fesztiválon, majd 2004-ben a Brünoi Filmszemlén. 2002-től- 2005-ig kiemelt nívódíjat nyertem a gödöllői és bonyhádi Országos Népzenei találkozón. 
 • 2011-ben megkaptam a Népművészet Ifjú Mestere Állami kitüntetést.
 • 2012-ben elnyertem XXV. Zalai Kamaratánc Fesztivál zenei nívódíját.
 • 2013- ban elnyertem a Szolnoki Táncfesztivál zenei különdíját.
 • 2013-ban Prima Primissima Junior díjat kaptam.
 • 2014-ben A legjobb hazai kisebbségi produkció különdíját kaptam az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Balog Zoltán miniszter úrtól a fölszállott a páva televíziós vetélkedőjén.
 • 2016-ban az Oláh Gypsi Beatsel Gramofon díjat nyertem.

1984.11.13- án, Kisvárdán születtem. Jelenleg Pátyon élek.

Gyermekkorom óta éneklek. Az Óbudai Népzenei Iskolában kezdtem tanulmányaimat Fábián Évánál. A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Konzervatóriumban szereztem érettségit.  Főiskolai tanulmányaimat a Nyíregyházi Főiskolán folytattam, ahol ének-zene, népzene tanári szakon végeztem. Népi éneket tanítottam az Apor Vilmos Tanítóképző Főiskolán, Bicskén a Prelúdium zeneiskolában, Keszthelyen a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.  Pátyon a Bocskai István Magyar- Német Két tanítási nyelvű Általános Iskolában. Majd  Biatorbágyon a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

Rendszeresen tartok népzenei kurzusokat Budapesten, illetve az ország több pontján. Népzenei és néptánc táboroknak vagyok ének tanítója illetve szervezője, mint pl: Sárospatakon a Serketánc tábornak tanítója és szervezője, Karádon a Méta tábornak vagyok ének tanítója, Bakonyszombathelyen a Bakony táncegyüttes táborában tanítottam, Pásztón Virágvölgyi Márti táborában tartottam ének tanítást, Gyimesközéplokon a gyimesi táborok tanítója voltam. Moldvában Somoskán a somoskai tábor, illetve falunapok szervezésében vettem részt.

Pátyon a Lyukas hordó fesztiválnak voltam megálmodója és főszervezője.

Lehetőségem nyílt arra, hogy országos rendezvény sorozatot hozzak létre, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen.  

A Szinezd Át országos családi rendezvénysorozatnak voltam az egyik főszervezője.

Különböző népzenei együtteseknek vagyok tagja, mint pl.: Jánosi Együttes, Szigony Együttes, Somnakaj Zenekar, Szeret Zenekar, Oláh Gipsy Beats Zenekar.

Saját együttesem a Tint’ Íz Band amely egy új formáció  ami most kezdi bontogatni szárnyait.

A Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes külső szólistája vagyok.

A Magyar Állami Népi Együttes táncosaival közös produkcióban léptem fel az AXIS MUNDI Tánc Revolutionban, Nemes Szilvia által rendezett koreográfiában, amely darabnak zeneszerzője és előadója voltam, valamint jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének c. előadásában énekelek. Éneklek a Duna Művészegyüttes Gyöngyszólam, illetve Csodaszarvas darabjában. Számtalan fél profi és amatőr táncegyüttessel dolgoztam és dolgozom együtt ilyen pl: a Corvinus Közgáz táncegyüttes, és még sorolhatnám.

Szeret zenekarommal részt vettünk az Értől az Óceánig koncert sorozaton a Hagyományok Házában. Több Ízben szerepeltem a Duna TV Népzenei adásában a Szigony Zenekarral, a Szeret zenekarral és a lemezbemutató koncertemet is közvetítették. Egy időben rendszeres fellépői voltunk a Szigony zenekarral a MEDIAWAV-nek. Felléptem a Duna Tv Kultikon című műsorában. 2001-ben az M1 Népzenei adásában a Kalamajka Együttessel közösen léptem fel.  Riportot készített velem a Kossuth Rádióban Éri Péter a Népzene határok nélkül című adásában.

Rendszeresen tartok táncházakat a Szigony és Tatros zenekarral a Marczibányi Téri Művelődési központban. És egyéb zenekarokkal is alkalom adtán a Fonó Budai Zeneházban. Régebben táncházat tartottam a Jánosi Együttessel a Magyarok házában, a Molnár utcában majd később az Aranytíz Művelődési Központban. Évről évre meghívást kapok a Budapesten megrendezett Csángó Bálra, illetve a Jászberényben tartott Csángó fesztiválra. Rendszerint fellépek a Táncháztalálkozón. Győrben a Győrkőc fesztiválon és a Pálinka fesztiválon, illetve Kapolcson a Művészetek Völgyében. 

Szerepelek az első Roma Musicalben. 

Szerencsésnek vallom magam, hogy kiváló zenészekkel léphetek egy színpadra, mint pl: Lajkó Félixel, Szakcsi Lakatos Bélával, Dresch Mihállyal, és a Somnakajban résztvevő előadó művészekkel. Valamint több kiváló népzenésszel.  Jelenlegi, illetve volt zenekarjaimmal nagyszabású fesztiválokon vehetek, vehettem részt. Mint például, Magyarország, Franciaország, Olaszország, Berlin, Bécs, Hollandia, Oroszország, Prága, Amerika, Finnország,  … stb. 

Lemezek, kiadványok:

2010-ben jelent meg első önálló szóló albumom „Mit ér nekem” címmel.  Ezt követte a Szeret Zenekar lemeze 2011-ben „Lajthától a Szeretig” . és a „Szerezz jó barátokat…!”.                                                                         

2012– ben a Jánosi Együttessel megjelent Galántától Gyergyóremetéig című korongon énekelek. 2015-ben a Somnakaj lemezen. 2016-ban Lajkó Félixel megjelent Most jöttem lemezen és a Neked című lemezen énekelek.

Énekeltem az Óbudai Népzene Iskola „Nemzedékről nemzedékre” valamint a „Az Óbudai hegyek alatt” című lemezén.  A Cseh Tamás, Péterdi Péter, Vakler Anna szerkesztette Ünnepeink lemezen. A Kalamajka együttes lemezén „Molnár utcától az Aranytízig”. A Fiastyúk Énekegyüttes 2005-ben megjelent albumán „Széles víz a Duna Keskeny Palló rajta”.  Halmos Béla és Szomjas György által rendezett „Tisztelet a Mestereink” című DVD-n. Énekelek a Somnakaj lemezen stb.

Szerencsésnek vallom magam, mert lehetőségem nyílt arra, hogy több kitűnő mesterrel is személyesen is találkozhattam, tőlük tanulhattam. Köszönet érte a Mestereknek, mint Pl: Gyimes: Zerkula János és Fikó Regina, Sinka Péterné Karácsony Teréz, Berszán Fülöp, Tankó Eszter, Ördöngösfüzes: Hideg Anna, Szék: Csorba János, Filep Mária, Küküllő mente: Papp Mária, Szántó Ferenc, Moldva: László Erzsébet, Lackó Katalin, Dani Péterné, Tímár Katalin, Tereske: Pál István, Zalavég: Badacsonyi Lajos és még sorolhatnám.

Hozzám a Kárpát-medencei magyar és roma népzene hiteles és hagyományos megszólaltatása áll legközelebb. Ezeknek a hagyományoknak ápolása és tovább éltetése, tovább adása a fő célom.