Siklósi Krisztián
NÉPZENE TANÁR

 

Lakcím: Medina Rákóczi Ferenc utca 35

Születési hely és idő : Szekszárd 1976.09.02.

Telefonszám: +36203247373

E-mail cím: siklosikrisz@gmail.com 


Tanulmányok:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közoktatás vezető és pedagógus szakirányú szakképzettség

Diplomamunka címe: A művészetoktatás helye és szerepe a közoktatásban 2008. szeptember

 

Nyíregyházi Főiskola

Ének-zene és népzene tanár

Diplomamunka: Bogyiszlói tambura muzsika - 1996. szeptember

 

Garay János Gimnázium Szekszárd

Érettségi - 1991. szeptember 01. - 1995. június 

Kompetenciák:

- jó kommunikációs készség

- megbízhatóság

- kitartás a vállalt feladatban

- fegyelmezettség és nagy munkabírás

- igényesség és pontosság a szakmai munkában - együttérzés és érzékenység mások gondjaira

- együttműködési készség a partnerekkel - nyitottság mások elképzeléseire

- konfliktuskezelési készség 

Szakmai Önéletrajz bővebben

Szekszárdon születtem 1976. szeptember 2-án. Medinán nőttem fel, általános iskolába itt jártam, felső tagozatos osztályokat pedig Szedresben végeztem. Általános iskolás éveim alatta citera és népdalkör szakkörökön vettem rész, s több megyei és országos versenyeken sikereket, helyezéseket értem el. A Garay János gimnáziumban tanultam tovább ének-zene tagozatos osztályban, mellette a Liszt Ferenc zeneiskolában énekelni és zongorázni tanultam. Az akkori lehetőségeknek megfelelően népzenét, népi brácsát kezdtem tanulni a Babits Mihály Művelődési Központban a Bartina zenekartól. (Ekkor még nem volt intézményes népzeneoktatás). A gimnázium elvégzés után egy év alatt készültem fel a nyíregyházi Főiskola ének-zene és népzene szakára. A felkészülésemet a budapesti Nádasdy Kálmán Művészeti iskolában a Méta zenekar tagjai segítették. Főiskolás éveim alatt végig tanulója voltam az intézménynek.

2001. szeptember 1 óta tanítok népzenét Bonyhádon a zeneiskolában. Tanítványaim sikeresen szerepeltek országos versenyeken. Több nívó és kiemelt nívódíjjal rendelkezünk. számos tanítványom választott zenei pályát. felvételt nyertek Vácra és Székesfehérvárra zeneművészeti szakközépiskolába. Négy volt tanítványom ma a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanulója.

2010. június 12-én szereztem közoktatás vezetői szakképesítést.

1995-ben alapítottam az azóta Pro Urbe díjjal és Tolna megyei Príma díjjal kitüntetett Csurgó zenekart. Számos sikert értünk el hazai és külföldi fesztiválokon. Magyar népzenét játszunk, játszottunk. A 2000-es évek elejétől a figyelmem a gyerekek felé fordult. Óvodákban népzenei néptáncos mozgáskoordinációs foglalkozásokat vezetek, ahol élő zenét hallhatnak a gyermekek a Csurgó zenekar tolmácsolásában. Szakmai munkámat több pályakezdő óvónő diplomamunkája témájának választotta. Mai napig dolgozom óvodákban, a zeneiskolában, s gyermekeknek koncertezünk a zenekarral.